Hidroelectrica scumpește energia electrică cel puțin pentru o parte din populație

luni, 06 mai 2024, 15:19
1 MIN
 Hidroelectrica scumpește energia electrică cel puțin pentru o parte din populație

Hidroelectrica, societate controlată de stat, a trimis clienților săi persoane fizice din Prahova propuneri de prelungire a contractelor în care apar tarife mai mari decât cele precedente.

Clienții persoane fizice ai Hidroelectrica, societate la care statul este acționar majoritar, primesc în această perioadă propuneri de prelungire a contractelor, scrie Observatorul Prahovean.

Potrivit ofertei, care este valabilă 12 luni, tarifele sunt mai mari decât cele precedente. Tarifele de distribuție sunt diferite de la o regiune la alta.

Astfel, clienții din Prahova vor plăti pentru un kw tariful de 0,9 lei, cu aproape 10 bani mai mult decât până acum, arată publicația citată, care prezintă și o notificarea primită zilele acestea de către clienții Hidroelectrica din județ.

La acest tarif se aplică plafonarea impusă de guvern, respectiv 0,68 de lei/kwh pentru un consum cuprins între 0 și 100 kwh/lună și 0,80 lei/kWh (TVA inclus) pentru clienţii casnici al căror consum lunar la locul de consum este cuprins intre 100,01 şi 255 kWh.

Pentru un consum de peste 255 de kwh se percepe tariful de 0,9 lei, față de 1,3 lei cât este cel plafonat.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii